RETROSPECTIVE FAMILY er en hyldest til familiens minder. Udstillingen består af brudstykker af familien Jeppesens familiestunder i årene 1950-1970.

 

Igennem 24 fotografier viser udstillingen et udsnit af en families fritid med intime motiver fra hverdagen og rejser. Det stilmæssige aftryk er genkendeligt og tidstypisk især for datidens høje middelklasse med kjoler, børnetøj og biler, der i høj grad inspirerer samtidens æstetik. 

Udstillingen var en del af De Uafhængige under Copenhagen Photo Festival 2016 og udstillede på BIBLIOTEKET på Rentemestervej i København fra d. 2. - 30. juni 2016. 

For fremtidige udstillinger se her

 

 

ET UFILTRERET TILBAGEBLIK

 

Fotobøger har kun eksisteret i 100 år, og deres form er allerede i opløsning. I de seneste år er de blevet digitale, delevenlige og hevet ud af familiens hænder. De årlige familiesammenkomster dokumenteres nu af en yngre generation end før – en generation, der bedømmer, fremviser og filtrerer virkeligheden på en ny måde. Tilværelsen iscenesættes på ny. De gamle fotobøger kommer sjældent ud til et nostalgisk tilbageblik, og der kommer ikke flere til den analoge samling.

 

Men i en tid hvor fotografier redigeres, eksponeres og filtreres som aldrig før, bliver det igen interessant at hive et gammelt fotoalbum frem for at se kontrasten til nutidens digitale dias. 

 

Retrospective Family hiver en kernefamilies album frem i lyset efter 60 år i de private gemmer og forsøger at sætte samtidens begreber som familie, fritid og ferie i perspektiv. Igennem fotografiets mange facetter sætter udstillingen yderligere spørgsmålstegn ved vores opfattelse af ægthed og ærlighed.

 

 

 

DET KUNSTNERISKE UDTRYK

 

Udstillingen er kurateret af fotojournalist og barnebarn Liv Høybye Jeppesen i samarbejde med fotograf og professor i fotojournalistik Mads Greve

 

Liv Høybye Jeppesen

Liv er uddannet fotojournalist og har arbejdet for Morgenavisen Jyllands-Posten, hvor hun bl.a. har vundet Årets Pressefoto i kategorien årets mulitmedieproduktion  i 2012. Liv er Ole og Anne Maries tredje barnebarn.  

 

“Da jeg arvede min farmor og farfars lysbilleder, blev jeg hurtig klar over, at her er en unik samling af nostalgisk fotografi. Billederne repræsenterer for mig en særlig stemning og en fortælling med en diskret understrømmende dramatik. Fotografierne besidder en kompromisløs fornemmelse for æstetik og komposition” 

 

Mads Greve

Mads er fotograf og professor i fotojournalistik ved Danmarks medie- og journalisthøjskole, DMJX. Desuden har Mads siden 2005 været medlem af Prospekt Photographers i Milano, Italien.

 

“Familiebillederne i Retrospective Family er ærlige, ægte og æstetiske uden at være opstillede. De er stramt komponeret og fine i farverne, selv om de er flere årtier gamle og taget, uden at beskueren havde mulighed for at kunne betragte billedet i samme øjeblik, der var trykket på udløseren.”

 

Udstillingen er produceret af produktionsselskabet Polygon i tæt dialog med Anne Marie Jeppesen.